Cumartesi, Mart 11, 2006

F1 güzel başladı...

F1 Bahreyn yarışı gerçekten iyi olacak gibi. Bugün sıralama turlarında süper bir çekişme oldu. Favorim Alonso 4. sırada start alacak olsada bu yarışın kalkış şampiyonları Renault takımıdır. Bunu herkes bilir. İşte bu yüzden pek üzüldüm diyemem ama biraz burukluk var tabii.
Bu arada bazı kural değişiklikleri ve sıralama turu formatının değiştiğini belirtmek gerek. Bunlara değineyim biraz. Öncelikle motorlarda meydana gelen bir değişiklik varki ben hala sebebini anlamış değilim. V10 motorlardan 200 beygir daha düşük güş üreten V8 motorlara geçiş yapıldı. Malum zaten Ferrari'nin normal araçlarında da bu motor kullanılıyor. Yani Ferrari bu motoru iyi tanıyor tabii bunun avantajını kullanıyor. Diğer kural değişikliği ise yarış esnasında lastik değiştirme yasağının kalkması ile ilgili. Artık pit-stop heycanı geri geliyor. Tabii buda BRIDGESTONE'nun işine yarıyor. Daha kısa sürede yıpranan ancak daha performanslı lastikler üretebilecekler. Yani bu sene kurallar 2 sene önceki gibi M. Schumacher'in işine geliyor. Nedendir bilinmez?
Birde Yeni sıralama turu formatı varki ağzım damağım kurudu heycandan. İlk 15 dk boyunca tüm araçlar çıkıyor piste herkes istediği kadar tur atıp en iyi dereceyi elde etmeye çalışıyor. Bu süre bittikten sonra son 6 kişi eleniyor ve 22 ile 16 arasında diziliyor. Daha sonra ki 15 dk boyuncada 16 araç pistte tur atıyor ve onlardan da 6'sı eleniyor ve 16-10 arasında diziliyorlar. En son 20 dk içinde ise kalan 10 araç 1. olmak için tur atıyor. Bunu bu gün M. Schumacher yaptı. İyi bir yarış çıkaracaktır. Massa (yeni takım arkadaşı) ile kıran kırana mcadele verdiler. Güzeldi. Oda 2. oldu. sıralama Aşağıda var. Yarın ki yarışı heycanla bekliyorum.

Bahreyn Sıralama Turları Sonucu
1. M. Schumacher (Ferrari)
2. Massa (Ferrari)
3. Button (Honda)
4. Alonso (Renault)
5. Montoya (McLaren)
6. Barrichello (Honda)
7. Webber (Williams)
8. Klien (RedBull)

NOT: Raikkonen daha ilk 15 dk'lık seansta arka kanadındaki bir hasar yüzünden arka sağ lastiğini kaybetti ve en son sırada başlayacak. Acıkçası buna üzüldüm. Montoya 5. olduğuna göre o kesin ilk 3'te olacaktı. Kısmet yarına sanırım. Ayrıca McLaren karizma aracıyla göz doldurdu.

Hiç yorum yok: