Pazar, Mart 05, 2006

uzun zaman olmuş :(

farkındayım yazmayalı uzun zaman oldu. Toshiba M70 125 Pro makineme kavuştum sonunda. Adınıda Rabiya koydum :) İyi şimdilik bir sorun yok! Aşağıda az önce millete attığım bir mail var World Community Grid programı ile ilgili. Mail size gelmediyse burdan takip edin :)

**************************************************************************
Öncelikle belirtmeliyim ki bu mailden hiçbir kurumun veya kişinin çıkarı yoktur! Sadece bilim adına bir çıkar söz konusu. Bu maili arkadaşlarınıza Forward (ilet) ederken lütfen arkadaşlarınızın adreslerini BCC kutucuğuna yazınız, TO kutucuğuna da kendi adresinizi yazınız. Böylece mailin gerçek amacının spam mail oluşturmak olmadığını da vurgulamak isterim.
**************************************************************************
Öncelikle World Community Grid programı hakkında bilgi vereyim. Programı http://www.worldcommunitygrid.org/ adresinden temin edebilirsiniz. Program zaten küçük boyutlarda. Daha sonra kurulum yaparak programı çalıştırın. Program açılırken sizden kullanıcı olmanızı isteyecek. Kutucuklara uygun cevapları vererek programı başlatın. Program daha sonra kendisine müdahale etmenize gerek kalmadan otomatik olarak çalışacaktır. Ancak internet bağlantınız olmalı!

Şimdide size World Community Grid programının içeriğinden bahsedeyim. Program şimdilik içinde iki adet proje destekliyor. Birincisi insan protein yapısı hakkında diğeri ise AIDS hakkında. Bu projelerde kullanılan büyük kapsamlı makinelerin yetersizliği yüzünden IBM?in de desteklediği böyle bir girişim oluşturulmuş. Mantık basit. Projeleri ufak parçalara ayırıp sizin makinenizde bu program sayesinde çözülmesi sağlanıyor. Yani sizde bilime katkıda bulunuyorsunuz.

Bu maili daha doğrusu bu programı yayma düşüncemin nerden geldiğini anlatayım size. Bu projeyi ilk duyduğumda hemen alıp yükledim. Makineme yük getirmiyordu. Bazen programın varlığını bile unutuyorum :) http://www.worldcommunitygrid.org/ adresinde kendi hesabınızın sayfası vardır. Ordan bir takıma üye olabiliyorsunuz. Ben TurkeyPro adında bir takıma üyeyim. Türklerin oluşturduğu bir takım bu. Ancak sadece 25-30 kişi var. Bende sanırım diğer takımlarda böyledir diye merak ettim. Ama durum böyle değil :( Diğer takımlara (nerdeyse her devletin takımı var) baktım 1-2 bin kişi en az. Türk olmaktan utandım diyemeyeceğim ama Gururum incindi desem daha doğru olacak. Tamam toplumca biraz cahiliz ama bu kadar olacağını tahmin etmiyordum ?. Nerdeyse herkesin (bu maili alanların) evinde bir bilgisayarı var ama MSN ve diğer sohbet programları dışında ne kullanıyorsunuz? Biraz düşünün. Avrupa ve diğer ülkeler neden öndeler? Hala Osmanlı Devleti kafasında mıyız yoksa? Bilime yardımcı olmak isteyen arkadaşlara bu mail umarım bir kaynak olur. Lütfen biraz özveri!!! En azından alın bir defa kurun makinenize sadece bir proje geri gönderimi yapsanız belki ilerde AIDS yüzünden ölecek bir kişiyi kurtarmış olursunuz! İleriyi bizden önce keşfedenlerin yaptıkları ürünleri kullanıyorsunuz şu anda. Geleceği düşünün biraz. Anı yaşamak saçmalıkları geride kalsın artık. Sizinde çocuklarınız, torunlarınız olacak. Siz anı yaşayın diye onlara cehennemi yaşatmayın!

Maile ek olarak programın bir resmini koydum. Bunu forward etmek size kalmış. Ancak lütfen forward ederken yukarda belirttiğim gibi gönderin.

Kolay gelsin?
Mehmet IŞIK.

Hiç yorum yok: